TIKARI SKATEBOARDS: LIGHTMAN AKA TIMI VALO GUEST BOARD

20/10/2015

Tikari Skateboards teki syksyn 2015 mallistoon Guest Modelin legendaariselle Timi Valolle. Timi on muun muassa kavereineen legendaarisen DOG-elokuvasarjan takana. DOGit toimivat monelle sukupolvelle suuntaviittana ja kertoivat heille mitä skeittaus on. Yksi näistä "suunnan saaneista" on Tikarille nykyään skeittaava Arsi Keva. Pyysimme Arsilta, joka on suunnitellut kyseisen dekin grafiikan, muutamaa sanasta Timistä.

TIMI

Olin ylä-asteella, ehkä seiskalla, kun näin MoonTV:ltä kyseisen neropatin tekeleen "Jalkapuun". Se poikkesi kaikesta mitä olin siihen mennessä nähnyt, joten vaikutus oli suuri.  Melko samoihin aikoihin skeitin SM-kisoista ostettu Where is Molly? -VHS oli myös käänteentekevä kokemus. Sen ikäisenä ihminen imee vaikutteita itteensä kuin sieni, joten alkuräjähdyksen jälkeen oma skeittaukseni lähti tottakai aivan hulabalooksi ja jalkojen vääntelyksi. Tais "kylän viisaat" pyöritellä päätään et mikäs homma tää nyt on olevinaan. "Imitation is the highest form of flattery", luin jostain.

Kuuntelin Jussban polttamaa "Lightmanin parhaat" CD:tä ja ekaa seiskaa repeatillä. Jotain ihme reittejä pitkin kopioitui Järvenpään jengille kattava valikoima "kultakauden" Dogeja. Tällä cocktaililla oli epäilemättä pysyvät seuraukset.

Pari vuotta myöhemmin (2005) Tuppu soitti ja kysyi mua Melodicalle. Tottakai suostuin, mun ajatuksissa se oli kovin tiimi, siellähän oli TV:stä tutut Hartikainen ja Timi! Oli rohkasevaa ja kannustavaa tutustua ja päästä skedeemään tyypin kaa jota on pitänyt esikuvanaan. Sessiot Timin kanssa oli täynnä ahaa-elämyksiä. Esimerkiksi kerran Timillä oli sinistä sähköteippiä nenässä, koska siitä kohtaa kuulemma palaa helpoiten!

Timillä on oma ote, tyyli ja visio hommaan. Arvostan suuresti. Guest Model on kunnioittava kumarrus multa ja koko Tikarin tiimiltä. Kiitos inspiraatiosta, suunnan näytöstä, täydellisestä musasta ja muusta! Lähetään skedee?

- Arsi

Tässä vielä Timin skedeystä varsinkin niille jotka eivät vielä tiedä mistä puhutaan.
Leffahan on DOGin kokopitkä "Where is Molly" ja Timin osuus löytyy kohdasta 19:53 - vaikkakin suosittelemme katsomaan koko tuotoksen lyhentämättömänä.

Timin Vimeo-kanavalta löytyy lisää herkkuja niille joille jäi vielä Timi-vajarit.

*  *  *  *  *
Timin Tikari Guest Modelin löydät  - TÄÄLTÄ.
Kaikki Tikari tuotteet löydät - TÄÄLTÄ.
Tikarin FB-sivut - TÄÄLTÄ.
Instagram - @tikariskateboards.