Laakereiden vaihto skeittiin

14/01/2016


Laakereiden vaihto on helppoa.
Tässä siihen pätevät ohjeet ja työkaluksi tarvitset vain skatetoolin, jako avaimen tai 14mm lenkkiavaimen.

LAAKEREIDEN POISTAMINEN RENKAISTA:
Avaa mutteri ja ota päällimmäinen prikka jemmaan.

Kun rengas on kädessäsi, laske akseli puoliksi sen sisään - väännä rengasta varovasti sivulle ja kampea alin laakeri renkaasta pois.

Käännä rengas ja toista liike.
Varmista ettei alin prikka lähde lätkimään akselin juuresta.

BOOM ja laakerit ovat nyt irti.
Se oli siinä.

LAAKEREIDEN ASENNUS:
Laita laakerit (2kpl) akselille. Paina rengasta varovasti suoraan alaspäin. Lopeta kun laakeri on uponnut renkaaseen, sen ei tarvitse mennä IHAN pohjaan asti sillä laakerit asettuvat kyllä paikalleen viimeistään pienen kruisailun jälkeen jolloin muttereita joutuu kiristämään uudestaan.

Toista liike myös toiselle puolelle rengasta toisen laakerin kanssa.
Muista laittaa prikat renkaan molemmin puolin!

Mutterin kiristys - väännä mutteri kiinni renkaaseen ja käännä takaisin 1/4 kierrosta niin että laakeri pyörii renkaassa vapaasti.

Jotkut uudet renkaat voivat olla melko tiukkoja mutta kaikki laakerit ja renkaat ovat yhteensopivia eli paina vaan rohkeasti, kyllä se sinne menee!

HUOM!
Muista kiristää mutteri 1-2 päivän rullauksen jälkeen, renkaat ja laakerit elävät hieman eli saattavat alkaa tuntua löysältä.

LAAKEREIDEN HUOLTO:
Laakerit kannattaa pitää puhtaina. Lian lisäksi ne eivätkä kosteudesta eli pidä lauta aina kuivassa. Laakerit voi pyyhkiä päällisin puolin, ne voi puhdistaa vaikka paineilmaa käyttäen ja niitä voi myös öljytä. Monissa laakereissa on irroitettavat kuoret eli ne voi putsata myös sisältä. Jotkut pystyy jopa purkamaan osiksi. Näistä ominaisuuksista ilmoitetaan aina tuotteen kuvauksessa.

Laakereiden öljyämiseen kannattaa käyttää öljyä vain vähän sillä jos sitä on paljon siihen vaan tarttuu lisää likaa ja putsaus menee hukkaan. Öljyn kannattaisi olla jotain sellaista josta ei jää kalvoa laakerin pintaan. Tähän toimii esim. ase- tai ompelukoneöljy.

Ja kun ne laakerit on huollettu niin sitten se tietokone kiinni tai kännykkä takas taskuun ja pihalle shreddaamaan!!

Näyttökuva 2015-12-01 kello 18.40.03