Skeittilaudan eli completen kokoaminen

15/01/2016

Skeittilautaa kaikkine osineen kutsutaan completeksi.
Complete tarkoittaa lontooksi kokonaista, siitä tuo sana siis tulee.

Sen kokoaminen on iisi homma vaikka osia on paljon.

LAUDAN KOKO JA LAUDAN VALINTA:
Complete on varsinkin aloittelijalle helppo tapa päästä nopeasti skeittaukseen pariin. Laudan koko ei varsinaisesti ole sidoksissa sen käyttäjän kokoon vaan se on enemmänkin maku asia. Helppo nyrkkisääntö on kuitenkin se että mitä kapeampi lauta, sitä kevyempi se on. Eli pienimmille aloittelijoille suosittelisimme 7.2-7.5 levyistä lautaa ja isommille 7.625 ja siitä ylöspäin. Muista myös että tähän kokonaisuuteen voi jatkossa ostaa uusia osia osa kerrallaan eli sinun ei tarvitse päivittää aina koko pakettia!

GRIPIN LAITTO:
Jos gripin laitto ei ole tuttu homma, ohjeet siihen tässä:

TRUKKIEN KIINNITYS:
Kun grippi on laitettu, asennetaan lautaan trukit.
TÄRKEÄÄ: Trukin kingpinit eli ne isot mutterit joista säädät trukkien kireyttä tulevat molemmat osoittaa laudan keskiosaa kohti. Katso ihan videon lopusta miltä valmis lauta näyttää niin hahmoitat viimeistään miten trukkien pitää laudassa olla kiinni. Huomaat kyllä jos asennat nämä väärin, lauta kääntyy tällöin "hippasen" oudosti! :D

Kiristä trukkien ruuvit niin että ne juuri uppoavat grippiin, ei sen kireämmälle. Liian syvälle kiristäminen voi vaikuttaa laudan kestävyyteen. Ja näitä saat kiristää uudestaan parin ekan skeittikerran jälkeen koska puu aina vähän elää.

LAAKEREIDEN ASENNUS:

Laita laakerit (2kpl) akselille. Paina rengasta varovasti suoraan alaspäin. Lopeta kun laakeri on uponnut renkaaseen, sen ei tarvitse mennä IHAN pohjaan asti sillä laakerit asettuvat kyllä paikalleen viimeistään pienen kruisailun jälkeen jolloin muttereita joutuu kiristämään uudestaan.

Toista liike myös toiselle puolelle rengasta toisen laakerin kanssa.
Muista laittaa prikat renkaan molemmin puolin!

Mutterin kiristys - väännä mutteri kiinni renkaaseen ja käännä takaisin 1/4 kierrosta niin että laakeri pyörii renkaassa vapaasti.

Jotkut uudet renkaat voivat olla melko tiukkoja mutta kaikki laakerit ja renkaat ovat yhteensopivia eli paina vaan rohkeasti, kyllä se sinne menee!

HUOM!
Muista kiristää akseleiden mutteri 1-2 päivän rullauksen jälkeen, renkaat ja laakerit elävät hieman eli saattavat alkaa tuntua löysältä.

Se on siinä!
Sitten vain pihalle skeittaamaan!

Näyttökuva 2015-12-01 kello 18.40.03