Suvilahden skeittiparkin varojenkeräys onnistui yli tavoitteiden

26/04/2016

Suvilahden skeittiparkki on nyt ollut tapetilla koko kevään valtamediaa myöten. Parkille on kerätty rahaa Mesenaatina kautta uusiin muotoihin joita ollaankin jo alettu rakentamaan.

Parkkia on rakennettu talkoovoimin josta tänä keväänä voidaan antaa isoin kiitos Kiiskilän Jonille joka on hoitanut raksajengin kasaan, tarvittavia tarvikkeita ja työkaluja parkille sekä tietenkin painanut parkilla päiväntyönsä jatkeeksi illat pitkät.

Varojenkeruusta kiitokset voidaan antaa kuitenkin sen junailleelle Suomen Rullalautaliittolle. Päätimme jututtaa liiton yhtä puuhamiestä, Samu Karvosta heti näin Mesenaatin keräyksen sulkeuduttua viime perjantaina.

Paljonko sitä rahaa nyt sitten oikein saatiin kerättyä yhteensä?

Mesenaatin kautta 11245€ ja viime perjantaina Bar Lepakkomiehessä pidetystä Funraiser-keikasta tapahtuman kautta risat siihen päälle.

Yllättikö tulos?

Jos kaikki olis kerralla tapahtunu, niin olis sitä varmaan tuolilta tippunu.

Mitä kaikkea keräys sisälsikään? Mikä toimi parhaiten?

Vastineina mesenaatissa meillä on vähän kaiken näköistä: nimeä maalattavaan kiitos-graffitiin tai kaiverrettuna parkille pystytettävään ja skeitattavaan hautakiveen. Sitten oli t-paitoja, kaulahuiveja, kangasmerkkejä ja skeittikouluakin tarjoilla. Suurin tuotto tuli hautakivestä (johon siis sai nimensä 250€ vastaan ja tämä lahjoitustapa nautti useiden yritysten suosiosta), jota tässä juuri pähkäillään, miten se kauniiten ja hienoiten toteutettaisiin.

Mitä kerätyillä rahoilla rakennettaan?

Juuri nyt parkin vikaa kulmaa täytetään oikeella backyard poolilla ja sen ulkoreunoille tulevilla kaarilla.

Koska parkki on kokonaan valmis?

Parkki ei perjaatteessa tule koskaan valmiiksi. Mitä enemmän sitä skeitataan, sitä paremmin tiedetään mikä toimii ja mikä ei. Kun kaikki tyhjä pinta-ala on kohta käytetty, alotetaan varmaan vanhojen kamojen uusiminen ja muokkailu sitten seuraavaksi.

Mitkä ovat parkin tulevaisuuden näkymät? Tontti on vuokralla, eikä soppari ole ikuinen eli mitä siinä tarkalleen lukee?

Sopimus ei ole määräaikainen, eli tulevaisuuteen ei juuri sen suurempia näkymiä tällä hetkellä ole. Nautitaan vuosi kerrallaan ja katsotaan kun kalasataman työmaa lähestyy. Parkin kohdalle on kaavoitettu puistoalue, mahdollisesti skeittiparkkikin, mutta tuleeko meidän parkki siihen jäämään on kysymys johon kenelläkään ei varmaan pitävää vastausta vielä ole.

*  *  *  *  *
ITÄ Crewi pisti myös kortensa kekoon ja teki parkille videon. Tästä saa aika hyvän käsityksen miten hyvä meininki Suvilahdessa parhaimmillaan on:

*  *  *  *  *
Artikkelikuvassa Samu ja 5-0 Suvilahden uusimpaan laitteeseen.
Kuva: Anssi Paukkunen

*  *  *  *  *
laminafi_blogi_shop_now