Status Report: Tony Nykänen

09/06/2016

Tony_hurricane_1

Tony Nykänen on tuttu nimi skeittaajille muutaman vuoden takaa.
Tampereella, Lahdessa ja Helsingissä asustellutta Tonyä näkyi aktiivisesti skaboissa ja tapahtumissa ympäri maan ja ukolta tippui muutama hyvä parttikin ulos Asteen ja SLP:n kautta.

Sitten kävi jotain ja Tony "hävisi" kuvioista.
Eräällä Köpiksen reissulla taittui polvi reilisessareilla ja elämä muuttui sillä hetkellä vähän erilaiseksi kuin mitä se oli ollut aikaisemmin. Nyt polvi on alkanut pikkuhiljaa kuntoutumaan ja Tonyä on näkynyt taas skeitillä.
Skeittaava Nykänen on enemmän kuin hyvä uutinen ja nämä matskut sekä oheinen pieni haastis lämmittävät mieltämme kovasti!
GO TONY!

- Mitä äijä, miten menee?
Ihan hyvin mut mul on täs semi-kiire, pitäis mennä sossuun jonku vartin päästä. Jos mä soitan sit? Jonku tunnin päästä?

- Haloja?!
Noniin, nyt on sossut hoidettu.

- Mitäs olet puuhaillut?
Chillannu lähinnä, aika ahkerasti. Koittanu skeittailla vähän mut polvi ei ole antanu oikeen myöten. Mitäköhän muuta mä oon duunannu? En mä tiä, aika ohitte täs menny. Lähinnä hengaillu frendien kaa - SLP POSSE!

- Mites polvi, mitä kävi koska meni?
Millos se nyt meni? Se meni päivää ennen kun mä täytin 21v, nyt täytän elokuussa 25v. Oltiin Köpiksessä ja koitin bäkkiteiliä semmoseen hänkkään. Ollasin liikaa, tajusin sen heti että nyt kähti huonosti ja se polvi taittu aivan päin helvettiä. Saman tein tajus että se meni ihan paskaksi. Toka vika päivä reissulla. Istuin kaks päivää hostellilla jossa ei ollu ees omaa vessaa pelaten matopeliä. Ei siinä voinu oikeen muuta tehdä. Siinä meni kaikki paskaksi mitä siinä saatto mennä. Joku vuosi sitten vasta, viime kesänä sillä pysty ees vähän skeittaamaan. Silloin koitin mut se vaan ei tuntunut hyvältä. Tänä keväänä taas aloin testailemaan. Nyt pystyy vähä skedee mut ei switchiä tai nolllieta. Kaaria, kurbia ja sellasta rauhallista pystyy nyt skedee. Mut eiköhän tää tästä.

- Mitä sille tehtiin?
Leikattiin kolmisen vuotta sitten. Ei pelkkä tähystys vaan taju kankaalle ja kunnon leikkaus. 10cm vekki sivuun ja kameraa ja muta systeemiä tungettiin sisään. En oo itekään oikeen varma et mitä sille tehtiin. Ei siitä lääkärikielestä saa mitään selvää. Kierukka, ristiside, rustovauriota…jotain semmosta. Helvetin iso remontti. Kyl se lääkäri sano ku vikaa kertaa kävin ettei sais ikinä skeitata mut skeittaan nyt kuitenkin. Tämmönen tilanne.

- Eli piti keksiä jotain muuta tekemistä?
Joo, pitää hauskaa lähinnä. Party all the time, party all the time…

- Mitäs suunnitelmia sulla nyt on, ei sitä voi ehkä bilettää loputtomiin?
Joo oon mä nyt vähän rauhotellu. Ku pystyy kuitenkin jonkun verran skedee eli oon mä kyl täs nyt periaatteessa vaan skeitannu. Viikonloppuisin tulee otettua vähän mukia.

- Mites sun käsi voi, hahaa?
Tota oheista videota kuvatessa pimahdin ja löin kaareen. Luulin hetken et mun käsi on betonikaarta vahvempi mut luulin väärin. Tajusin heti kun käsi osu kaareen että nyt oli huono idea. Mut kyl se nyt alkaa jo toimii. Rystyset oli vähän sisässä. Sellasta se on - välillä ku suuttuu ni ei ajattele ihan lopppuun asti mitä tekee.

- Sä ot aina ollu vähän tulisielunen kaveri.
Joo, mut oon mä vähän rauhottunu. Tai ehkä en, heh.

- Otetaan tämmönen perinteinen lopetus - kenelle haluat lähettää terveisiä?
No otetaan kyl! SLP kaikki äijät, kaikki…kyl ny tiedätte. Tähän viel plus äijät ja otetaan sit vielä tää perhekortti tähän vikaksi.

- Kaikkea hyvää Tony!

*  *  *  *  *

Kaikki skeittaukseen ja ehkä vähän päällekin:
laminafi_blogi_shop_now