SKEITTAUKSESTA #26 - HELMERI PIRINEN

26/06/2017

Suora linkki Supla.fi sivustolle TÄSTÄ josta löytyy muut 3. tuotantokauden jaksot.
Aikaisempia podcasteja voit kuunnella LAMINA.FI SOUNDCLOUDISTA.

Tällä viikolla Penan vieraana skuuttaaja Helmeri Pirinen.

Moni skeittaaja saa varmasti ihottumaa jo pelkästään siitä tiedosta että ohjelmassa on vieraana skuuttaaja. Näiden kahden lajin estetiikka ja ajolinjat parkeilla kun menevät sen verran ristiin että molempien osapuolien on vaikea toimia syvässä symbioosissa samassa tilassa.

Faktaa kuitenkin on se että kaikki voivat oppi jotain toisiltaan. Eli ehkä tämä jakso antaakin kuuntelijalleen jotain uusia näkökulmia ja siellä parkilla ei ehkä jatkossa kiristäkään niin paljoa tuo "toinen heimo"?
Kuuntele jakso sivun ylälaidasta ja kokeile onko näin.

Loppun vielä pieni ajatus:
Skuuttaus on lajina aika erilainen kuin skeittaus - siinä käytetään parkilla samoja obstaakkeleita kuin skedeejät mutta eri tavoin. Lajin dynamiikka myös poikkeaa skedeyksestä - ranin alkaminen ja päättyminen ei toimi kuten skeittauksessa. Tämä johtaa usein siihen, että pienessä tilassa ollaan äkkiä toistensa edessä ja sessarit menevät vähän "päällekäin".

Vaikka tämä nopeasti syökin miestä, silti voisi aina pitää mielessä että skuuttaajat ovat kovin usein tulleet parkille hiekkalaatikolta eli ovat lapsia eli pieniä ihmisiä. Tällöin isompi ihminen voisi vähän katsoa mitä suustaan päästää.

Murahtelemalla teet itsestäsi sen "ankean aikuisen" joka ilmaisee itseään negatiivisesti ja huutaen. Sinusta tulee se hahmon joka sullekin aikoinaan huusi kun skeittasit jossain "väärässä paikassa". Tätä kannattaa miettiä sillä sinusta tulee tällöin se jota joskus silloin vihasit.

Lisäksi, moni skuuttaaja lopettaa lajin kun ikää tulee vähän lisää. Se että skuuttaus siinä vaiheessa vaihtuisi skeittaukseen, ei ehkä ainakaan tapahdu sillä mielikuvalla skeittaajista se on ne "ankeat jätkät".

Otetaan kaikki iisisti ja muistetaan ne käytöstavat vaikka toisen ihmisen jalkojen alla olisi mikä vaan menopeli - ei se ole siitä pois miten siistiä skeittaus on sulle tai kokonaisuutena.

Peace.