Tarvitsetko apua rullalaudan hankkimisessa?
Tältä sivulta löydät ohjeet sopivan rullalaudan hankintaan. Olennaista laudan hankinnassa on tunnistaa sen käyttötarkoitus sekä kenelle sitä ollaan hankkimassa. Harrastajan ikä, koko, taitotaso ja miten lautaa olisi tarkoitus käyttää, vaikuttaa laudan valintaan.

Rullalaudan valintaan vaikuttavat asiat:

 1. 1. Rulllauta hankitaan satunnaiseen käyttöön ja pihaleikkeihin
 2. 2. Valmiiksi koottu skeittilauta eli complete temppujen harjoitteluun
 3. 3. Laudan kokoaminen yksittäisistä osista edistyneemmälle harjoittelijalle

1. Rulllaudan hankinta satunnaiseen käyttöön ja pihaleikkeihin

Jos olet hankkimassa rullalautaa pihaleikkeihin tai mahdolliselle tulevalle harrastajalle, suosittelemme hankkimaan rullalaudan lelukaupasta tai supermarketista. Sieltä saatavat laudat ovat tähän tarkoitukseen aivan riittäviä ja kohtuu hintaisia. Laminassa myytävät laudat ovat urheiluvälineitä, jotka ovat suunniteltu temppujen harjoitteluun, joten ne ovat valmistettu laadukkaammista materiaaleista ja siitä syystä "markettilautoja" kalliimpia.

Tähän tarkoitukseen suosittelemme tuotetta:

2. Valmiiksi koottu skeittilauta eli complete temppujen harjoitteluun

Jos olet hankkimassa ensimmäistä skeittilautaasi temppujen harjoitteluun tai olet vielä aloittelija, suosittelemme valitsemaan laudan valmiiksi kootuista skeittilaudoistamme. Valmiiksi kootut "completet" eli laudat, jotka sisältävät kaikki tarvittavat osat ovat aina heti valmiina käyttöön otettavaksi eivätkä ne vaadi sinulta kokoamiseen liittyviä toimenpiteitä tai asiantuntemusta. Tuotevalikoimassamme kaikki tuotteet sopivat rullalutailutemppujen harjoitteluun.

Completet myydään kuitenkin aina laudan leveyden mukaan. Laudan koko ei varsinaisesti ole sidoksissa sen käyttäjän kokoon vaan se on enemmänkin maku asia. Helppo nyrkkisääntö on kuitenkin se että mitä kapeampi lauta, sitä kevyempi se on.

Ihan pienet aloittelijat 7.0-7.75" (tuumaa):

Nuoret ja aikuiset 7.75" (tuumaa) ja siitä ylös päin:

Muista myös, että tähän kokonaisuuteen voi jatkossa vaihtaa uusia yksittäisä osia eli sinun ei tarvitse päivittää aina koko pakettia!

Kaikki valikoimassa olevat completet löydät tämän linkin takaa!

3. Laudan kokoaminen yksittäisistä osista

Jos ymmärrät jo rullalaudan eri osien (lauta, trukit, renkaat jne..) vaikutuksen sen ajo-ominaisuuksiin, completen voi rakentaa myös yksittäisistä osista. Kokeneemmat skeittaajat vaihtavatkin yleensä vain eniten kuluneet osat aina tarvittaessa sillä niiden käyttöikä vaihtelee mm. materiaalien vahvuuden ja skeittaustyylin mukaan.

Mitä tarvitset:

 1. 1. Dekin eli laudan sekä gripin, joka kuuluu aina dekin hintaan ja tulee automaattisesti dekin mukaan
  LAUTAVALIKOIMAAN PÄÄSET KÄSIKSI TÄSTÄ LINKISTÄ
 2. 2. Trukit (2kpl - myydään aina pareittain)
 3. 3. Renkaat (4kpl - myydään aina 4kpl per paketti)
 4. 4. Laakerit (2kpl per rengas / 8kpl yhteensä - myydään aina 8kpl per paketti)
 5. 5. Ruuvit (8kpl, myydään aina 8kpl per paketti)

Mitä suosittelemme näiden lisäksi:

 1. * Suojat (kypärä, polvi- ranne- ja kyynärsuojat)
 2. * Skeittityökalun eli toolin (sisältävät aina kaikki perustoiminnot osien kiristämiseen)
 3. * Vahaa (Wax eli tuttavallisesti wäxi saa kurbin kulmat liukumaan)

187 Killer Pads ACE adidas Skateboarding Anti-hero Aste Bones Bronson Speed Co Carhartt WIP Dickies Emerica Es Etnies Fracap GX1000 Happyhour Independent ITÄ Karhu Krooked Lamina Levi's Magenta MOB New Balance Numeric Nixon OJ Wheels Patagonia PIG Pro-Tec Real Stereo Sour Stussy Spitfire Theories Thrasher Thunder Tikari Vans Venture Volcom New Deal Shoe Goo Concrete Jungle Foundation Darkroom Inc. Poetic Collective Holla Bullet MILES Ambition Snowskates There Unity
TILAA LAMINAN UUTISKIRJE